tiistai 15. lokakuuta 2013

1. oikea päivitys

Suunnittelu alkoi periaatteessa hyvin aikaisessa vaiheessa. Olin päättänyt käydä katsomassa Suomen jalkapallomaajoukkueen vieraspelin näissä karsinnoissa ja vuosia olen unelmoinut pääseväni syksyä karkuun, edes hetkeksi. Homma kuitenkin konkretisoitui, kun Varpu suostui lähtemään Pariisiin katsomaan peliä. Pariisiin otettiin kuitenkin pelkkä menolippu, koska samalla pakkaamisella voisi käydä muuallakin. Molempien työ- ja asuntotilanteet antoivat joustovaraa pidemmälle reissulle, joten eihän tällaista tilaisuutta kannata jättää käyttämättä.

Halpalentoyhtiöt tarjosivat lentoja Pariisista ympäri Eurooppaa samalla hinnalla, jonka käytän taksiin baari-iltana viikottain. Valinnan varaa oli siis melko hyvin. Seuraavaksi määränpääksi valikoitui Barcelona, jonka jälkeen matka jatkuisi Berliiniin. Marraskuinen Suomi olisi ollut melko ankea päätös reissulle, joten vielä menolippu Berliinistä Kuala Lumpuriin. Näin yhdestä vieraspelistä muokkautui alustava matkasuunnitelma pariksi kuukaudeksi.

Sähköpostista alkoi löytyä hyvä määrä lentolippuja ja majoituksia, joka oli hyvin perseeellepotkiva asia. Nyt täytyisi hoitaa kaikki ikävät valmistelut, kuten koko sen arjen, johon oli tottunut, hylkääminen. Valmistelut sujuivat helpommin, mitä olin odottanut. Yhtäkkiä molemmat olivat asunnottamia ja työttömiä. Meillä oli kuitenkin lentoliput, majoitukset, rinkalliset vaatteita ja rajaton luotto siihen, että tämä on helvetin hyvä idea. Kummallakaan ei kuitenkaan ollut kovinkaan paljoa aikaisempaa kokemusta matkustamisesta, eikä myöskään toisistamme, joten lähtökohdat olivat melko mielenkiintoiset. Vielä mielenkiintoisemmaksi ulkomailla oleskelun tekee se tosiasia, että Marcus Grönholm puhuu minuun verrattuna täydellistä englantia. Ehkä tässä kuitenkin oppii ja onneksi minulla on Varpu.

Nyt on kuitenkin blogi auki ja Pariisiin asti päästy (lisää siitä vielä myöhemmin), joten ne joita kiinnostaa voivat täältä seurata. Tiedän, kuinka vittumaisia jatkuvat Facebookin matkapäivitykset ovat. Blogin kirjoittaminenkin on kyllä lähinnä homoille ja naisille, mutta tämän kerran. Ja jos jollain on vastaavia suunnitelmia, niin silloinkin blogin seuraaminen voi olla hyvin tarpeellista. Kerkeämme tekemään aivan varmasti kaikki mahdolliset matkustamiseen liittyvät virheet edeltä ja raportoimaan niistä tänne.

- Rakkauden kaupungista, Toni

1 kommentti: